Ryhmille tarjoamme erilaisia retkiä ympäri vuoden. Räätälöimme retket ryhmän koon, käytettävissä olevan ajan ja toiveiden mukaan. Retkiä voi tilata sähköpostilla .  Ota yhteyttä ja kerro ryhmäsi toiveista, niin suunnittelemme teille oman Kolin elämyksen! Leirikoululaisille, luokkaretkeläisille ja muille kouluryhmille meillä on omat retkituotteet. Ota yhtyettä, niin kerromme lisää.

LUONTORETKET RYHMILLE TALVELLA

Talvinen Kolin maisemakierros

Talvinen kävelyretki Kolin kansallispuiston näköalapaikoille tehdään turvallisesti liukuesteillä. Ammattikäyttöön suunnitellut, piikilliset liukuesteet laitetaan omien kenkien päälle. Ne antavat varman pidon jäisilläkin poluilla. Retkellä vauhti on rauhallista ja ryhmällä on aikaa nauttia talviluonnosta. Retki vie tykkylumiseen, hiljaiseen metsään ja Kolin upeille maisemapaikoille. Käveltävä matka sovitetaan sääolojen ja ryhmäläisten mukaan. Opas kertoo retken aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, sisältäen tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Retki sopii hyvin vanhemmillekin ihmisille. Tervetuloa nauttimaan Kolin upeista kansallismaisemista!

Kesto n. 1 tunti

Ryhmän koko 1–40 henkilöä

Ajankohta joulu–huhtikuu

Opastuskieli suomi, englanti, saksa

Lähtö ja paluu Kolin luontokeskus Ukon edestä

Kävelymatkaa n. 1 km

Vaikeusaste Soveltuu normaalikuntoiselle, reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta kävelyvauhti on rauhallista.

Hinta 22 €/hlö, kun ryhmässä on 11–40 henkilöä; 220 €/ryhmä, kun ryhmässä 1–10 henkilöä.

Hinta sisältää oppaan palvelut, liukuesteiden käytön, alv, Metsähallituksen yhteistyöyrityksiltä veloittaman henkilömäärään perustuvan kansallispuiston käyttömaksun.

Hinta voimassa vuoden 2023 loppuun

Lisähinnasta Laulukimppu 100 €/ryhmä (sis. alv). Laulukimppu on laulutuokio luonnonäänien säestämänä Kolin vaaroilla. Mieleenpainuva hetki Suomen kauneimmassa kansallismaisemassa kansanlauluista tai balladeista nauttien, auringon noustessa tai laskiessa, keskipäivän auringossa tai kuutamon loisteessa, sumussa tai tuulen huminassa. Laulut esittää laulua opiskellut laulun harrastaja. Pakkasraja Laulukimpulle on -20 °C

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset, lämpimät ulkoiluasut ja mielellään varrelliset jalkineet.

Laskutus sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen sovittua alkamisaikaa: peritään 50 % sovitusta hinnasta. Peruutus 3 vrk–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa: peritään sovittu hinta. Laskutusperusteena on 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä tai jos retkeläisiä on enemmän, niin toteutunut henkilömäärä.

Kuva: Ulkoilijat koiran kanssa Kolin lumisessa maisemassa.

Koe Koli lumikengillä

Talvielämysretki lumikengillä Kolin kansallispuiston talviseen metsään, maisemapaikoille, jääpuikoille ja kuusten katveeseen. Retki alkaa lyhyellä perehtymisellä lumikenkäilytekniikkaan, joten aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä ei tarvita. Lumikengillä kävely on helppoa ja hauskaa ja niillä pääsee läheltä kokemaan koskemattoman luonnon. Retken aikana opas kertoo Kolista, sen historiasta ja luonnosta. Aikaa on myös rauhalliseen luonnon tarkkailuun- Retkellä koet Kolin taianomaiset tykkymetsät, lumessa liikkumisen riemun ja raikkaan, puhtaan ilman. Matkalla nautimme kuumaa mehua Kupilkan retkiruokakupeista. Tervetuloa tutustumaan Kolin kansallismaisemaan lumikengillä!

Kesto 1,5–2 tuntia

Ryhmän koko 1–40 henkilöä

Ajankohta tammi–huhtikuun alku

Opastuskieli suomi, englanti, saksa

Lähtö- ja paluupaikka Kolin luontokeskus Ukon edestä

Kävelymatkaa 1,5–2,5 km

Vaikeusaste Soveltuu normaalikuntoisille, aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä ei tarvitse olla. Reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta vauhti on rauhallista.

Hinta 30 €/hlö, kun ryhmässä on 16–40 hlöä; 32 €/hlö, kun ryhmässä on 9–15 hlöä; 256 €/ryhmä, kun ryhmässä 1-8 hlöä.

Hinta sisältää Lumikenkien käytön, oppaan palvelut, kuuman mehun, alv, Metsähallituksen yhteistyöyrityksiltä veloittaman henkilömäärään perustuvan kansallispuiston käyttömaksun.

Hinta voimassa vuoden 2023 loppuun

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset, lämpimät ulkoiluasut ja  mielellään varrelliset, tukevat jalkineet.

Laskutus sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen sovittua alkamisaikaa: peritään 50 % sovitusta hinnasta. Peruutus 3 vrk–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa: peritään sovittu hinta. Laskutusperusteena on 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä tai jos retkeläisiä on enemmän, niin toteutunut henkilömäärä.

Kuva: Lumikenkäilijät tauolla Kolin tykkymetsässä.

Talvinen Laulukimppu

Laulukimppu on lauluretki luonnonäänien säestämänä Kolin vaaroilla. Mieleenpainuva retki Suomen kauneimmassa kansallismaisemassa kansanlauluista ja balladeista nauttien, auringon noustessa tai laskiessa, keskipäivän auringossa tai kuutamon loisteessa.

Retkelle lähdetään Kolin luontokeskus Ukon edestä, josta kävellään oppaan johdolla laulupaikalle. Opas kertoo matkan aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, sisältäen tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Suojaisassa laulupaikassa kuullaan lauluesitys ja nautitaan lämmintä mehua. Laulut esittää kokenut laulunharrastaja.

Tarvittaessa osallistujat saavat retkelle käyttöön liukuesteet. Retkellä vauhti on rauhallista ja ryhmällä on aikaa nauttia talviluonnosta. Retki sopii hyvin vanhemmillekin ihmisille. Tervetuloa nauttimaan Kolin upeista kansallismaisemista ja lauluesityksestä!

Kesto n. 1 tunti, josta laulutuokio 15 minuuttia.

Ryhmän koko 1–40 henkilöä

Ajankohta joulu–huhtikuu, pakkasraja on -20 °C

Esittelykieli suomi, englanti, saksa, laulut suomeksi

Lähtö- ja paluupaikka Kolin luontokeskus Ukon edestä

Kävelymatkaa alle 1 km

Vaikeusaste Soveltuu normaalikuntoisille, reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta kävelyvauhti on rauhallista.

Hinta 100 €/ ryhmä,+ osallistujamäärän mukaan henkilöhinta: 22 €/hlö, kun ryhmässä 11–40 henkilöä, 220 €/ryhmä, kun ryhmässä 1–10 henkilöä.

Hinta sisältää oppaan palvelut, liukuesteiden käytön, kuuman mehun, alv,  Metsähallituksen yhteistyöyrityksiltä veloittaman henkilömäärään perustuvan kansallispuiston käyttömaksun.

Hinta voimassa vuoden 2023 loppuun

Lisätietoja Laulutuokion voi tilata myös erikseen 100 €/ryhmä (sis. alv ). Tällöin ryhmä saapuu omatoimisesti ennalta sovittuun paikkaan esim. Akka-Kolille, missä laulaja odottaa heitä. Ryhmän maksimikoko on 30 henkilöä.

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset, lämpimät ulkoiluasut ja mielellään varrelliset jalkineet.

Laskutus sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen sovittua alkamisaikaa: peritään 50 % sovitusta hinnasta. Peruutus 3 vrk–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa: peritään sovittu hinta. Laskutusperusteena on 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä, tai jos osallistujia on enemmän, niin toteutunut henkilömäärä.

LUONTORETKET RYHMILLE KESÄLLÄ ja SYKSYLLÄ

Kolin maisemakierros

Maisemakierros Kolin kansallismaisemaan alkaa Koli Shop Retkituvalta, joka löytyy Kolin Luontokeskus Ukosta. Kävelyretki tehdään Kolin kansallispuiston korkeimmille näköalapaikoille Ukko-, Akka- ja Paha-Kolille. Opas kertoo retken aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, sisältäen tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Aikaa on myös valokuvaamiseen, reitillä on monta kaunista maisemapaikkaa.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme Kolin kansallismaisemasta!

Kesto 1–1,5 tuntia

Ryhmän koko 1–75 henkilöä

Ajankohta touko–lokakuu

Opastuskieli suomi, englanti, saksa

Lähtö ja paluu Kolin luontokeskus Ukon edestä

Kävelymatkaa 1–1,5 km

Vaikeusaste Soveltuu normaalikuntoiselle, reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta kävelyvauhti on rauhallista.

Hinta 16 €/hlö, kun ryhmässä on 26 henkilöä tai enemmän; 18 €/hlö, kun ryhmässä on 11–25 henkilöä. 180 €/ryhmä, kun ryhmässä 1-10 henkilöä.

Hinta sisältää Oppaan palvelut, alv,  Metsähallituksen yhteistyöyrityksiltä veloittaman henkilömäärään perustuvan kansallispuiston käyttömaksun.

Hinta voimassa vuoden 2023 loppuun

Lisätietoja Retki voidaan tehdä myös lyhyempänä, noin tunnin kestoisena. Jos ryhmässä on enemmän kuin 30 henkilöä ja ryhmä jaetaan kahdelle oppaalle, ryhmät voidaan jakaa niin, että toisen ryhmän kanssa kuljetaan lyhyempi reitti leppoisaa kävelyvauhtia.

Retkieväät tai nuotiokahvit on mahdollista tilata lisähinnasta.

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet, lämpimällä säällä vesipullo.

Laskutus Sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus enemmän kuin 14 vuorokautta ennen vahvistettua retkeä veloituksetta. Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen tilaisuuden alkua peritään 50 % sovitusta hinnasta, peruutus 3 vrk–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään sovittu hinta. Laskutusperusteena 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä, tai jos osallistujia on enemmän,  niin toteutunut henkilömäärä.

Kuva: Maisema Ukko-Kolilta

Koe Kolin vaarat patikoiden

Puolen päivän mittainen patikkaretki tehdään Kolin kansallispuiston korkeimmille ja tunnetuimmille näköalapaikoille, niityille ja metsiin. Retken aluksi käydään Ukko-, Akka- ja Paha-Kolilla, josta retki jatkuu rauhallista tahtia viereiselle Mäkränvaaralle. Mäkrältä avautuu huikea maisema karjalaiseen vaara- ja järvimaisemaan Pielisen suuntaan. Opas kertoo retken aikana Kolin historiasta, luonnosta, geologiasta ja kulttuurista. Aikaa on myös valokuvaamiseen, reitillä on monta kaunista maisemapaikkaa. Retkelle voi tulla omin eväin tai tilata eväspaketin lisähinnasta.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme Kolin upeista kansallismaisemista!

Kesto 4,5–5,5 tuntia

Ryhmän koko 1–50 henkilöä

Ajankohta touko–lokakuu

Opastuskieli suomi, englanti, saksa

Lähtö- ja paluupaikka Kolin luontokeskus Ukon edestä

Kävelymatkaa 5–7 km

Vaikeusaste Soveltuu hyväkuntoisille, reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta kävelyvauhti on rauhallista.

Hinta 35 €/hlö, kun ryhmässä 26 tai enemmän; 37 €/hlö, kun ryhmässä 11–25 henkilöä; 370€/ryhmä, kun ryhmässä 1-10 henkilöä.

Hinta sisältää Oppaan palvelut, alv, Metsähallituksen yhteistyöyrityksiltä veloittaman henkilömäärään perustuvan kansallispuiston käyttömaksun.

Hinta voimassa vuoden 2023 loppuun

Retkieväät on mahdollista tilata lisähinnasta.

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet sekä vesipullo.

Laskutus Sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus enemmän kuin 14 vuorokautta ennen vahvistettua retkeä veloituksestta. Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään 50 % sovitusta hinnasta, peruutus 3 vrk–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään sovittu hinta. Laskutusperusteena on 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä, tai jos enemmän, niin toteutunut henkilömäärä.

Kuva: Retkeläiset ihailevat Kolin maisemia

Laulukimppu

Laulukimppu-retki on lauluretki luonnonäänien säestämänä Kolin vaaroilla. Mieleenpainuva retki Suomen kauneimmassa kansallismaisemassa kansanlauluista ja balladeista nauttien, auringon noustessa tai laskiessa, keskipäivän auringossa tai kuutamon loisteessa. Laulukimppu on oivallinen aineeton lahja, minkä voi tarjota merkkipäivänä tai kiitoksena tai yllätyksenä patikkaretken lomassa.

Retkelle lähdetään Koli Shop Retkituvalta, josta kävellään oppaan johdolla laulupaikalle. Opas kertoo matkan aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, sisältäen tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Suojaisassa paikassa kuunnellaan lauluesitys – lauluun voi myös liittyä mukaan! Retkellä vauhti on rauhallista ja ryhmällä on aikaa nauttia luonnosta. Retki sopii hyvin vanhemmillekin ihmisille. Laulut esittää kokenut laulunharrastaja.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme upeasta kansallismaisemasta!

Kesto 1,5 tuntia, josta laulutuokio 15 minuuttia

Ryhmän koko 1–75 henkilöä

Ajankohta touko–lokakuu

Kieli suomi, englanti, saksa, laulut ovat suomenkielisiä

Lähtö- ja paluupaikka Kolin luontokeskus Ukon edestä

Kävelymatkaa 1–1,5 km

Hinta Laulutuokio 100 €/ryhmä + retken opastus ryhmän koon mukaan:

  • 16 €/hlö, kun ryhmässä on 26 henkilöä tai enemmän
  • 18 €/hlö, kun ryhmässä 11–25 henkilöä
  • 180 €/ryhmä, kun ryhmässä 1 – 10 henkilöä

Hinta sisältää oppaan palvelut, alv, Metsähallituksen yhteistyöyrityksiltä veloittaman henkilömäärään perustuvan kansallispuiston käyttömaksun.

Hinta voimassa vuoden 2023 loppuun

Laskutus Sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus enemmän kuin 14 vuorokautta ennen vahvistettua retkeä veloituksetta. Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen tilaisuuden alkua peritään 50 % sovitusta hinnasta, peruutus 3 vrk–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään sovittu hinta. Laskutusperusteena on 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä, tai jos enemmän, niin toteutunut henkilömäärä.

Luonto voiman antajana

Luonto voiman antajana retken aikana hiljennyt kuuntelemaan ja aistimaan luontoa. Yksin ja pienryhmissä tehtävät aistiherkkyysharjoitteet antavat mahdollisuuden luonnon läheiseen ja syvälliseen kokemiseen ja oman luontosuhteen vahvistamiseen. Retkellä käytetään näkö- ja kuuloaistin lisäksi myös tunto- ja hajuaistia ja herätellään sisäistä luovuutta luonnon innoittamana. Harjoitteita voi toteuttaa myöhemmin omatoimisesti lähiluonnossa, metsissä tai kaupungin puistoissa. Retkellä kävellään pääsääntöisesti Kolin kansallispuiston polkuja, mutta harjoitteita tehtäessä poiketaan myös polulta. Tehtävien aikana käydään myös Kolin maisemapaikoilla, ihailemassa Suomen kauneinta kansallismaisemaa.

Kesto 2–2,5 tuntia ryhmän koosta riippuen

Ryhmän koko 5–20 henkilöä

Ajankohta touko – lokakuu

Opastuskieli suomi

Lähtö- ja paluupaika Kolin luontokeskus Ukon edestä

Kävelymatkaa n. 1 km kansallispuiston polkuja, retken aikana poiketaan myös poluilta.

Vaikeusaste Soveltuu normaalikuntoiselle, reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta vauhti on rauhallista

Hinta 32 €/hlö

Hinta sisältää Ohjaajan palvelut, alv, Metsähallituksen yhteistyöyrityksiltä veloittaman henkilömäärään perustuvan kansallispuiston käyttömaksun.

Hinta voimassa vuoden 2023 loppuun.

Retkieväät on mahdollista tilata lisähinnasta.

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet.

Laskutus Sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus enemmän kuin 14 vuorokautta ennen vahvistettua retkeä veloituksetta. Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen tilaisuuden alkua peritään 50 % sovitusta hinnasta, peruutus 4 vrk– 0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään sovittu hinta. Laskutus perusteena 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä tai jos enemmän niin toteutunut henkilömäärä.

Kuva: Ihmisiä metsässä ilta-auringossa

Kolin Metsämieli-retki

Metsämieli hyvinvointiretkellä rauhoitutaan kokemaan luonto kaikilla aisteilla. Retken aikana tehdään helppoja hengitys- ja aistiharjoituksia ja avataan kehoa kevyillä liikkeillä. Retkellä kävelemme rauhallista tahtia ja jätetään arkipäivän kiireet taakse. Ympäröivä luonto voimistaa harjoitusten tehoa. Metsämieli-retki sopii kaiken kuntoisille henkilöille, mutta maasto on vaihteleva ja poluilla on jonkin verran korkeuseroja. Retki sopii erinomaisesti kokouspäivän yhteyteen virkistäväksi ulkoiluhetkeksi tai tyhy-päivän ohjelmaksi. Retki toteutetaan Kolilla huippujen alueella tai Tarhapuron vesiputouksen äärellä.

Kesto 1–1,5 tuntia

Ryhmän koko 2–20 henkilöä

Ajankohta touko–lokakuu

Opastuskieli suomi

Lähtö- ja paluupaika Kolin luontokeskus Ukon edestä (Ylä-Kolintie 39) tai Likolahden pysäköintialue (Rantatie 45, Lieksa)

Kävelymatkaa 1–1,5 km kansallispuiston polkuja, retken aikana poiketaan myös poluilta.

Vaikeusaste Helppo; reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta kävelyvauhti on rauhallista.

Hinta 25 €/hlö, kun ryhmässä on 9–20 henkilöä, 200 €/ryhmä, kun ryhmässä on 2-8 henkilöä.

Hinta sisältää Ohjaajan palvelut, alv, Metsähallituksen yhteistyöyrityksiltä veloittaman henkilömäärään perustuvan kansallispuiston käyttömaksun.

Hinta voimassa vuoden 2023 loppuun.

Retkieväät on mahdollista tilata lisähinnasta.

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet.

Laskutus Sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus enemmän kuin 14 vuorokautta ennen vahvistettua retkeä veloituksetta. Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen tilaisuuden alkua peritään 50 % sovitusta hinnasta, peruutus 4 vrk– 0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään sovittu hinta. Laskutus perusteena 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä tai jos enemmän niin toteutunut henkilömäärä.

Kuva: Ihmisiä metsässä ilta-auringossa

Naurua luonnossa

NAURUA LUONNOSSA RETKET TOTEUTTAA HANNA KURVI, Kurvin Kulma Ky, varaukset hanna.kurvi(at)gmail.com.

Naurua luonnossa on rentouttava ja riemastuttava retki puhtaassa luonnossa. Retken aikana tehdään ohjatusti erilaisia nauruharjoituksia ja syvähengityksiä, jotka aktivoivat kehon naurulihaksia ja puhdistavat keuhkoja. Nauraminen edistää säännöllisesti harjoitettuna psyykkistä ja fyysistä terveyttä. Naurua luonnossa retkellä puhdas luonto ja ilma vahvistavat naurujoogan terveysvaikutuksia. Retken aluksi tehdään lämmittelyharjoituksia ja lopussa yhteinen vapaanauru ja loppurentoutus. Retken aikana kävellään muutama sata metriä helpohkoa kansallispuiston polkua. Retkelle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta naurujoogasta. Varaa mukaasi avoin mieli ja säänmukainen rento ulkoiluasu- ja jalkineet, lämpimällä säällä vesipullo.

Tervetuloa nauramaan kanssamme!

Kuva: Nauravia ihmisiä luonnossa

Kolin kierros linja-autolla

Koe Koli opastetulla linja-autokierroksella! Tutustumme Kolin kansallispuiston ydinalueeseen kätevästi ryhmän omalla linja-autolla liikkuen. Matkalla näemme Pielisen rannan, vanhat aarnialueet, Kolin kylän ja Kolin vaarojen huiput. Opas kertoo matkan aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista. Kierros päättyy lyhyeen maisemakävelyyn Ukko-Kolin huipulle (kävelymatka n. 600 m). Retkeen on mahdollista yhdistää nuotiokahvit Pielisen äärellä Likolahdessa tai Kolin huipulla Pääministerin nuotiopaikalla.

Retkeen voidaan yhdistää tutustuminen Kolin kylä kohteisiin: Veistospuistoon, Kotiseutumuseoon tai Kolin kirkkoon. Pääsyliput ja kohdeopastus näissä kohteissa eivät sisälly retken hintaan.

Kesto 1,5–2,5 tuntia

Ryhmän koko 20–70 henkilöä

Ajankohta touko–lokakuu

Kesto 1,5–2,5 tuntia

Ryhmän koko 20–70 henkilöä

Ajankohta touko–lokakuu

Opastuskieli suomi, englanti

Lähtö- ja paluupaikka Sopimuksen mukaan, esim. Kolin kylä tai Break Sokos Hotel Kolin piha.

Reittiesimerkki Kolin kylä–Satama–Rantatie–Kotaniementie–Yläpiha (Break Sokos Hotel Kolin ja Kolin luontokeskus Ukon piha), ajomatka n. 20 km.

Kävelymatkaa n. 600 m (vaihtoehtoinen)

Vaikeusaste Linja-autokierros soveltuu myös liikuntarajoitteisille. Retken päätteeksi tehtävä kävely (valinnainen) Ukko-Kolille soveltuu normaalikuntoiselle, reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta kävelyvauhti on rauhallista.

Hinta 13 €/hlö, kun ryhmässä on 34 henkilöä tai enemmän; 15 €/hlö, kun ryhmässä 20–34, laskutuksessa minimi 20 henkilöä.

Hinta sisältää Oppaan palvelut, alv, Metsähallituksen yhteistyöyrityksiltä veloittaman henkilömäärään perustuvan kansallispuiston käyttömaksun.

Hinta voimassa vuoden 2023 loppuun.

Lisätietoja Jos ryhmässä on enemmän kuin 30 henkilöä, ryhmä voidaan jakaa kävelylle kahdelle oppaalle niin, että toisten kanssa käydään Ukko-Kolilla ja toiselle ryhmälle opas kertoo maisemista Yläpihalla (ei kävelyä).

Retkeen voidaan yhdistää tutustuminen Kolin kylä kohteisiin: Veistospuistoon, Kotiseutumuseoon tai Kolin kirkkoon. Pääsyliput ja opastus näissä kohteissa eivät sisälly retken hintaan.

Retkieväät tai nuotiokahvit on mahdollista tilata lisähinnasta.

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineen. Nuotiopaikat eivät ole katettuja.

Laskutus Sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus enemmän kuin 14 vuorokautta ennen vahvistettua retkeä veloituksetta. Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään 50 % sovitusta hinnasta, peruutus 3 vrk–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään sovittu hinta. Laskutusperusteena 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä, tai jos enemmän, niin toteutunut henkilömäärä.

Kuva: Feel Koli opas ryhmän kanssa Akka-Kolin kalliolla.

Kolinuuron kierros

Retkellä tutustutaan monipuolisesti Kolin kansallispuiston luontoon ja maisemiin, unohtamatta Kolin kulttuurihistoriaa ja tarinoita Kolilla vierailleista taiteilijoista. Reitti lähtee Kolin luontokeskus Ukon pihasta ja kulkee Kolinuuron kautta Pienelle-Kolille, sieltä Mäkränaholle ja takaisin ylös Kolin kuuluisimmille maisemapaikoille Ukko-, Akka- ja Paha-Kolille. Opas tuntee hyvin paikallisen luonnon ja johdattaa ryhmän mielenkiintoisimmille paikoille – metsään kuuntelemaan lintuja, ahoille ihailemaan kukkia tai aistimaan suon tunnelmaa. Etenemme rauhallista tahtia, joten valokuvaamiseen ja luonnon kokemiseen on aikaa. Tervetuloa kokemaan Kolin monipuolinen luonto!

Kesto 2,5–3 tuntia

Ryhmän koko 1–50 henkilöä

Ajankohta touko–lokakuu

Opastuskieli suomi, englanti, saksa

Lähtö- ja paluupaikka Kolin luontokeskus Ukon edestä

Kävelymatkaa n. 3 km kansallispuiston poluilla

Vaikeusaste Reitti on melko vaativa ja sillä on ylä- ja alamäkeä, mutta kävelyvauhti on rauhallista.

Hinta 27 €/hlö, kun ryhmässä 11–50 henkilöä, 270 €/ryhmä, kun ryhmässä 1 – 10 henkilöä.

Hinta sisältää Oppaan palvelut,2 opasta jos ryhmässä on yli 30 henkilöä, alv, Metsähallituksen yhteistyöyrityksiltä veloittaman henkilömäärään perustuvan kansallispuiston käyttömaksun.

Hinta voimassa vuoden 2023 loppuun.

Retkieväät tai nuotiokahvit on mahdollista tilata lisähinnasta.

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineen ja vesipullo.

Laskutus Sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus enemmän kuin 14 vuorokautta ennen vahvistettua retkeä veloituksetta. Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään 50 % sovitusta hinnasta, peruutus 3 vrk–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään sovittu hinta. Laskutusperusteena 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä, tai jos enemmän, niin toteutunut henkilömäärä.

Kuva: Feel Koli luontoretkellä Mäkränaholla Kolin kansallispuistossa.