Palvelut ryhmille

Palvelut ryhmille 2018-09-28T12:38:25+00:00
Ryhmille tarjoamme erilaisia retkiä ympäri vuoden. Räätälöimme retket ryhmän koon, käytettävissä olevan ajan ja toiveiden mukaan. Retkiä voi tilata puhelimitse 0400 231332 tai sähköpostilla .  Ota yhteyttä ja kerro ryhmäsi toiveista, niin suunnittelemme teille oman Kolin elämyksen!

LUONTORETKET RYHMILLE KESÄLLÄ 2018

Kolin maisemakierros

Maisemakierros Kolin kansallismaisemaan alkaa Koli Shop Retkituvalta, joka löytyy Kolin Luontokeskus Ukosta. Kävelyretki tehdään Kolin kansallispuiston korkeimmille näköalapaikoille Ukko-, Akka- ja Paha-Kolille. Opas kertoo retken aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, sisältäen tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Aikaa on myös valokuvaamiseen, reitillä on monta kaunista maisemapaikkaa.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme Kolin kansallismaisemasta!

Kesto 1,5 tuntia (+ mahdollinen nuotioruokailu noin 0,5 h)

Ryhmän koko 5–70 henkilöä

Ajankohta touko–lokakuu

Opastuskieli suomi, englanti, saksa

Lähtö- ja paluu Koli Shop Retkitupa (Kolin Luontokeskus Ukossa)

Kävelymatkaa 1,5 km

Vaikeusaste Soveltuu normaalikuntoiselle, reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta kävelyvauhti on rauhallista.

Hinta 11 €/hlö, kun ryhmässä on 35 henkilöä tai enemmän. 13 €/hlö, kun ryhmässä 20–34 henkilöä. 15 €/hlö, kun ryhmässä 5–19. Laskutuksessa minimi 5 henkilöä.

Hinta sisältää Oppaan palvelut. Kun ryhmässä on yli 25 henkilöä, retkellä on 2 opasta. alv 10 %

Retkieväät on mahdollista tilata lisähinnasta.

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet, lämpimällä säällä vesipullo.

Muuta Koli Shop Retkituvalla on pieni matkamuisto- ja retkeilytarvikemyymälä, jossa voi ennen tai jälkeen retken tehdä ostoksia. Myymälässä on runsas valikoima suomalaisia tuotteita mm. kalasäilykkeitä, pipoja, puukuksia, Kupilkoja, puukkoja, maisemakortteja, Koli-paitoja.

Laskutus Sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen tilaisuuden alkua peritään 50 % sovitusta hinnasta, peruutus 4 vrk–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään sovittu hinta. Laskutus perusteena 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä tai jos enemmän niin toteutunut henkilömäärä.

Kuva: Maisema Ukko-Kolilta

Koe Kolin vaarat patikoiden

Puolen päivän mittainen patikkaretki tehdään Kolin kansallispuiston korkeimmille ja tunnetuimmille näköalapaikoille, niityille ja metsiin. Retken aluksi käydään Ukko-, Akka- ja Paha-Kolilla, josta retki jatkuu rauhallista tahtia viereiselle Mäkränvaaralle. Mäkrältä avautuu huikea maisema karjalaiseen vaara- ja järvimaisemaan Pielisen suuntaan. Opas kertoo retken aikana Kolin historiasta, luonnosta, geologiasta ja kulttuurista. Aikaa on myös valokuvaamiseen, reitillä on monta kaunista maisemapaikkaa. Retkelle voi tulla omin eväin tai tilata eväspaketin lisähinnasta.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme Kolin upeista kansallismaisemista!

Kesto 4,5–5,5 tuntia

Ryhmän koko 6–50 henkilöä

Ajankohta touko–lokakuu

Opastuskieli suomi, englanti, saksa

Lähtö- ja paluupaikka Koli Shop Retkitupa (Kolin Luontokeskus Ukossa)

Kävelymatkaa 5–7 km

Vaikeusaste Soveltuu hyväkuntoisille, reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta kävelyvauhti on rauhallista.

Hinta 33 €/hlö, kun ryhmässä 26–50 henkilöä. 35 €/hlö, kun ryhmässä 16–25 henkilöä. 37 €/hlö, kun ryhmässä 6–15, laskutuksessa minimi 6 henkilöä

Hinta sisältää Oppaan palvelut. Kun ryhmässä on yli 25 henkilöä, retkellä on 2 opasta. Alv 10 % sisältyy hintaan.

Retkieväät on mahdollista tilata lisähinnasta.

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet sekä vesipullo.

Muuta Koli Shop Retkituvalla on pieni matkamuisto- ja retkeilytarvikemyymälä, jossa voi ennen tai jälkeen retken tehdä ostoksia. Myymälässä on runsas valikoima suomalaisia tuotteita mm. kalasäilykkeitä, pipoja, puukuksia, Kupilkoja, puukkoja, maisemakortteja ja Koli-paitoja.

Laskutus Sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään 50 % sovitusta hinnasta, peruutus 4 vrk–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään sovittu hinta. Laskutusperusteena on 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä, tai jos enemmän, niin toteutunut henkilömäärä.

Kuva: Retkeläiset ihailevat Kolin maisemia

Laulukimppu

Laulukimppu on laulutuokio luonnonäänien säestämänä Kolin vaaroilla. Mieleenpainuva hetki Suomen kauneimmassa kansallismaisemassa kansanlauluista tai balladeista nauttien, auringon noustessa tai laskiessa, keskipäivän auringossa tai kuutamon loisteessa, sumussa tai tuulenhuminassa.

Laulaja ottaa ryhmän vastaan Koli Shop Retkituvalla, josta kävellään yhdessä laulupaikalle, tai ryhmä saapuu omatoimisesti ennalta sovittuun paikkaan Ukko-, Akka- tai Paha-Kolille, jossa laulaja odottelee heitä. Ennen laulutuokiota laulaja kertoo lyhyesti Kolista ja lauluista. Laulutuokion jälkeen ryhmä voi jäädä omatoimisesti retkeilemään tai palata laulajan kanssa Koli Shop Retkituvalle.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme upeasta kansallismaisemasta!

Kesto Laulutuokio n. 15–20 minuuttia, siirtyminen laulupaikalle n. 20 min. (+ mahdollinen nuotioruokailu, noin 0,5 h)

Ryhmän koko korkeintaan 30 henkilöä

Ajankohta ympäri vuoden

Esittelykieli suomi, englanti, saksa, laulut ovat suomenkielisiä

Lähtö- ja paluupaikka Koli Shop Retkitupa tai sopimuksen mukaan Ukko-, Akka- tai Paha-Koli

Kävelymatkaa n. 0,5 km

Hinta 100 € / ryhmä, sis. alv 24 %. Jos ryhmässä on yli 30 henkilöä, ryhmä voidaan jakaa kahteen osaan ja laulutuokio voidaan pitää samalla paikalla ennakkoon sovitun ajan päästä toiselle osalle ryhmää, tällöin veloitetaan lisämaksu 40 €.

Lisähinnasta Laulukimpun yhteyteen opastettu 1–1,5 tunnin retki, jonka aikana opas tarinoi Kolista: 15 €/henkilö (sis. alv 10 %), minimilaskutus 5 henkilöä.

Muuta Koli Shop Retkituvalla on pieni matkamuisto- ja retkeilytarvikemyymälä, jossa voi ennen tai jälkeen retken tehdä ostoksia. Myymälässä on runsas valikoima suomalaisia tuotteita mm. kalasäilykkeitä, pipoja, puukuksia, Kupilkoja, puukkoja, maisemakortteja ja Koli-paitoja.

Laskutus Sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen tilaisuuden alkua peritään 50 % sovitusta hinnasta, peruutus 4 vrk–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään sovittu hinta. Laskutusperusteena on 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä, tai jos enemmän, niin toteutunut henkilömäärä.

Luonto voiman antajana

Luonto voiman antajana retken aikana hiljennyt kuuntelemaan ja aistimaan luontoa. Yksin ja pienryhmissä tehtävät aistiherkkyysharjoitteet antavat mahdollisuuden luonnon läheiseen ja syvälliseen kokemiseen ja oman luontosuhteen vahvistamiseen. Retkellä käytetään näkö- ja kuuloaistin lisäksi myös tunto- ja hajuaistia ja herätellään sisäistä luovuutta luonnon innoittamana. Harjoitteita voi toteuttaa myöhemmin omatoimisesti lähiluonnossa, metsissä tai kaupungin puistoissa. Retkellä kävellään pääsääntöisesti Kolin kansallispuiston polkuja, mutta harjoitteita tehtäessä poiketaan myös polulta. Tehtävien aikana käydään myös Kolin maisemapaikoilla, ihailemassa Suomen kauneinta kansallismaisemaa.

Kesto 2–2,5 tuntia ryhmän koosta riippuen (+ mahdollinen nuotioruokailu 0,5 h)

Ryhmän koko 5–30 henkilöä

Ajankohta 15.5.–30.6. ja 1.8.–30.9.

Opastuskieli suomi, englanti

Lähtö- ja paluupaika Koli Shop Retkitupa (Kolin Luontokeskus Ukossa)

Kävelymatkaa n. 1 km kansallispuiston polkuja, retken aikana poiketaan myös poluilta.

Vaikeusaste Soveltuu normaalikuntoiselle, reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta vauhti on rauhallista

Hinta 25 €/hlö

Hinta sisältää Ohjaajan palvelut (yli 20 henkilön ryhmässä 2 ohjaajaa), alv 10 %

Retkieväät on mahdollista tilata lisähinnasta.

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet.

Muuta Koli Shop Retkituvalla on pieni matkamuisto- ja retkeilytarvikemyymälä, jossa voi ennen tai jälkeen retken tehdä ostoksia. Myymälässä on runsas valikoima suomalaisia tuotteita mm. kalasäilykkeitä, pipoja, puukuksia, Kupilkoja, puukkoja, maisemakortteja, Koli -paitoja.

Laskutus Sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen tilaisuuden alkua peritään 50 % sovitusta hinnasta, peruutus 4 vrk– 0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään sovittu hinta. Laskutus perusteena 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä tai jos enemmän niin toteutunut henkilömäärä.

Kuva: Ihmisiä metsässä ilta-auringossa

Naurua luonnossa

Naurua luonnossa on rentouttava ja riemastuttava retki puhtaassa luonnossa. Retken aikana tehdään ohjatusti erilaisia nauruharjoituksia ja syvähengityksiä, jotka aktivoivat kehon naurulihaksia ja puhdistavat keuhkoja. Nauraminen edistää säännöllisesti harjoitettuna psyykkistä ja fyysistä terveyttä. Naurua luonnossa retkellä puhdas luonto ja ilma vahvistavat naurujoogan terveysvaikutuksia. Retken aluksi tehdään lämmittelyharjoituksia ja lopussa yhteinen vapaanauru ja loppurentoutus. Retken aikana kävellään muutama sata metriä helpohkoa kansallispuiston polkua. Retkelle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta naurujoogasta. Varaa mukaasi avoin mieli ja säänmukainen rento ulkoiluasu- ja jalkineet, lämpimällä säällä vesipullo.

Tervetuloa nauramaan kanssamme!

Kesto 1 tunti (+ mahdollinen nuotioruokailu noin 0,5 h)

Ryhmän koko 5–30 henkilöä

Ajankohta 15.5.–30.6., 1.8.–30.9.

Opastuskieli suomi

Lähtö- ja paluupaikka Koli Shop Retkitupa (Kolin Luontokeskus Ukossa)

Kävelymatkaa Muutama sata metriä kansallispuiston polkuja.

Vaikeusaste Soveltuu normaalikuntoiselle, reitillä on pientä ylä- ja alamäkeä, mutta kävelyvauhti on rauhallista.

Hinta 15 €/hlö

Hinta sisältää Koulutetun naurujoogaohjaajan palvelut, alv 10 %.

Retkieväät on mahdollista tilata lisähinnasta.

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet, lämpimällä säällä vesipullo.

Muuta Koli Shop Retkituvalla on pieni matkamuisto- ja retkeilytarvikemyymälä, jossa voi ennen tai jälkeen retken tehdä ostoksia. Myymälässä on runsas valikoima suomalaisia tuotteita mm. kalasäilykkeitä, pipoja, puukuksia, Kupilkoja, puukkoja, maisemakortteja, Koli-paitoja.

Laskutus Sopimuksen mukaan

Peruutusehdot Peruutus 14 vrk–4 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään 50 % sovitusta hinnasta, peruutus 4 vrk–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa peritään sovittu hinta. Laskutusperusteena 4 päivää ennen tilaisuuden alkua vahvistettu henkilömäärä, tai jos enemmän, niin toteutunut henkilömäärä.

Kuva: Nauravia ihmisiä luonnossa

LUONTORETKET RYHMILLE TALVELLA 2018

Kolin maisemakierros lumikengillä

Lumikenkäretki tehdään Kolin kansallispuiston korkeimmille näköalapaikoille Ukko-, Akka- ja Paha-Kolille. Retken aluksi harjoitellaan tekniikkaa ennen kuin suunnataan lumiseen metsään. Lumikenkäily on oivallinen tapa päästä luontoon polkujen ulkopuolelle. Opas kertoo retken aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, sisältäen tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Aikaa on myös valokuvaamiseen, reitillä on monta kaunista maisemapaikkaa. Retki alkaa ja palaa Koli Shop Retkituvalle.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme talvisesta Kolin kansallismaisemasta!

Kesto 2 tuntia

Ryhmän koko 4–40 henkilöä

Ajankohta joulu–maaliskuu

Opastuskieli suomi, englanti, saksa

Lähtö- ja paluu Koli Shop Retkitupa

Kävelymatkaa 1,5 km

Vaikeusaste Soveltuu normaalikuntoiselle, reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta kävelyvauhti on rauhallista.

Varusteet Retkeläisten omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet, lämpimällä säällä vesipullo.

Muuta Koli Shop Retkituvalla on pieni matkamuisto- ja retkeilytarvikemyymälä. Retkituvalla on myös pukuhuoneet, joissa voi vaihtaa vaatteita, sekä säilytyslokerot.

Kuva: Maisema Ukko-Kolilta

Lumikenkäretki Paha-Kolin jääputouksille

Retki lumikengillä Kolin Uuroon ja jääputouksille. Retken aluksi opastetaan lumikenkien käyttöä ja tekniikkaa, ennen kuin opas johdattaa ryhmän Kolin Uuron metsään ja kohti Kolin vaarojen jyrkille rinteille muodostuvia jääputouksia. Reitillä on jonkin verran laskuja ja nousuja, mutta kuljemme rauhallista tahtia. Matkalla opas kertoo Kolista, aikaa on myös rauhalliseen luonnon tarkkailuun. Matkalla nautimme kuumaa mehua. Palaamme takaisin Kolin komeimpien maisemapaikkojen kautta. Retki lähtee ja palaa Koli Shop Retkituvalle.

Tervetuloa nauttimaan Kolin talvisesta luonnosta kanssamme!

Kesto 2,5–3 tuntia

Ryhmän koko 4–40 henkilöä

Ajankohta joulu–maaliskuu

Opastuskieli suomi, englanti, saksa

Lähtö- ja paluupaikka Koli Shop Retkitupa

Kävelymatkaa 3 km

Vaikeusaste Soveltuu normaalikuntoisille. Reitillä on ylä- ja alamäkeä, mutta vauhti on rauhallista.

Varusteet Retkeläisten omat lämpimät, säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet.

Muuta Koli Shop Retkituvalla on pieni matkamuisto- ja retkeilytarvikemyymälä. Retkituvalla on myös pukuhuoneet, joissa voi vaihtaa vaatteita, sekä säilytyslokerot.

Retkieväät on mahdollista tilata lisähinnasta.

Kuva: Retkeläiset ihailevat Kolin maisemia

Laulukimppu

Laulukimppu on laulutuokio luonnonäänien säestämänä Kolin vaaroilla. Mieleenpainuva hetki Suomen kauneimmassa kansallismaisemassa kansanlauluista tai balladeista nauttien, ennakkoon valittuna ajankohtana, auringon noustessa tai laskiessa, keskipäivän auringossa tai kuutamon loisteessa, sumussa tai tuulenhuminassa.

Laulaja ottaa ryhmän vastaan Break Sokos Hotel Kolin päädyssä Koli Shop Retkituvalla, josta kävellään yhdessä laulupaikalle, tai ryhmä saapuu omatoimisesti ennalta sovittuun paikkaan Ukko-, Akka- tai Paha-Kolille, jossa laulaja odottelee heitä. Ennen laulutuokiota laulaja kertoo lyhyesti Kolista ja lauluista. Laulutuokion jälkeen ryhmä voi jäädä omatoimisesti retkeilemään tai palata laulajan kanssa Koli Shop Retkituvalle.

Tarvittaessa ryhmäläiset saavat lainaksi liukuesteet.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme talvisesta kansallismaisesta kaikin aistein!

Kesto Laulutuokio n. 15–20 minuuttia, siirtyminen laulupaikalle n. 20 min.

Ryhmän koko korkeintaan 30 henkilöä

Ajankohta ympäri vuoden

Esittelykieli suomi, englanti, saksa, laulut ovat suomenkielisiä

Lähtö- ja paluupaikka Koli Shop Retkitupa tai sopimuksen mukaan Ukko-, Akka- tai Paha-Koli

Kävelymatkaa n. 0,5 km

Hinta 100 €/ ryhmä, sis. alv 24 %. Jos ryhmässä on yli 30 henkilöä, ryhmä voidaan jakaa kahteen osaan ja laulutuokio voidaan pitää samalla paikalla ennakkoon sovitun ajan päästä toiselle osalle ryhmää, tällöin veloitetaan lisämaksu +40 €.

Lisähinnasta Laulukimpun yhteyteen opastettu 1–1,5 tunnin retki, jonka aikana opas tarinoi Kolista +14 €/henkilö (minimilaskutus 5 henkilöä).

Muuta Koli Shop Retkituvalla on pieni matkamuisto- ja retkeilytarvikemyymälä. Retkituvalla on myös pukuhuoneet, joissa voi vaihtaa vaatteita ennen tai jälkeen retken. Pukuhuoneissa on myös säilytyslokerot.

Sesonkiaikoina tarjoamme viikoittain luontoretkiä takuulähdöin myös yksittäisille matkailijoille.