Feel Koli -retket

Feel Koli -retket 2019-08-27T14:07:38+00:00
Koe Kolin maisemat, tuulen humina, korkeat kalliot ja vanhat metsät! Opastetuilla luontoretkillämme menemme sinne, missä luonto on parhaimmillaan!
Sesonkiaikoina järjestämme viikottaisia takuulähtöjä. Näille retkille voit tulla yksin, perheesi tai ystäviesi kanssa  –  useat retket toteutetaan yhdellekin retkeilijälle. Takuulähdöille ei  yleensä tarvitse ilmoittautua: tule vain paikan päälle Koli Shop Retkituvalle. Retkille, joihin tarvitaan kalustoa (esimerkiksi lumikenkiä), on hyvä ilmoittautua Koli Shop Retkituvalle viimeistään retkeä edeltävänä päivänä. Retken kuvauksessa kerrotaan, jos retkelle täytyy ilmoittautua. Ilmoittautumiset puhelimitse 0400 231 332 tai sähköpostilla
Tilauksesta järjestämme retkiä myös pienille porukoille yhdestä henkilöstä alkaen! Kysy lisää Koli Shop Retkituvalta.

KOLIN HYVINVOINTIVIIKKO 2.–8.9.2019

Auringonlaskun Maisemakierros

Pe 6.9.2019 klo 18.30–n. 20.15

Kävelyretki tehdään illan hämyssä Kolin kansallispuiston korkeimmille näköalapaikoille Ukko-, Akka- ja Paha-Kolille. Opas kertoo retken aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, sisältäen tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Etenemme rauhallista tahtia, joten valokuvaamiseen, rauhoittumiseen ja luonnon kokemiseen on aikaa. Retki päätetään auringonlaskun aikaan parhailla katselupaikoilla. Tervetuloa nauttimaan kanssamme Kolin kansallismaisemasta! Retkelle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Hinta: 15 €/hlö

Kesto: n. 1 h 45 min tuntia

Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukossa)

Varaukset ja tiedustelut: Feel Koli / Ilovoltti Oy, Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukossa, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli) p. 0400 231332, sähköposti [email protected], www.feelkoli.fi
Retkelle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Huomioitavaa: Otathan mukaan lämpöisiä vaatteita, ilta saattaa olla viileä.

Kuva: Hiljaisuuden temppeli Akka-Kolilla.

Naurua luonnossa

La 7.9.2019 klo 11–12

Naurua luonnossa on rentouttava ja riemastuttava retki raikkaassa luonnossa. Retken aikana tehdään ohjatusti erilaisia nauruharjoituksia ja syvähengityksiä, jotka aktivoivat kehon naurulihaksia ja puhdistavat keuhkoja. Luonto ja raitis ilma vahvistavat harjoitusten terveysvaikutuksia. Retken aluksi tehdään lämmittelyharjoituksia ja lopussa yhteinen vapaanauru ja loppurentoutus. Retken aikana kävellään muutama sata metriä helpohkoa kansallispuiston polkua. Retkelle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta syvähengityksestä tai naurujoogasta. Varaa mukaasi avoin mieli ja säänmukainen rento ulkoiluasu ja jalkineet, lämpimällä säällä vesipullo. Tervetuloa nauramaan kanssamme! Retkelle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Hinta: 15 €/hlö

Kesto: 1 h

Varusteet: Säänmukainen rento ulkoiluasu ja jalkineet, vesipullo.

Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukossa)

Varaukset ja tiedustelut: Feel Koli / Ilovoltti Oy, Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukossa, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli) p. 0400 231332, sähköposti [email protected], www.feelkoli.fi
Retkelle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Kuva: Hiljaisuuden temppeli Akka-Kolilla.

TAKUULÄHDÖT KESÄ 2019

Kolin Maisemakierros

Tiistaisin ja torstaisin klo 16.30, keskiviikoisin ja perjantaisin klo 9.30

4.6.–30.8.2019

Tervetuloa nauttimaan kanssamme Kolin kansallismaisemasta! Kävelyretki vie Kolin kansallispuiston korkeimmille näköalapaikoille, ikivanhoille kallioille Ukko-, Akka- ja Paha-Kolille. Opas kertoo retken aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, unohtamatta tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Aikaa on myös valokuvaamiseen, maisemien ihailuun ja rauhalliseen luonnon aistimiseen. Retki toteutetaan yhdenkin osallistujan kanssa.

Hinta: 15 €/aikuinen, 7 €/lapsi (alle 15-v.), 35 €/perhe (2+1-2)

Kesto: n. 1,5 tuntia

Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa

Opastuskieli: suomi, englanti ja saksa

Ilmoittautuminen: Retkelle voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Suosittelemme kuitenkin ilmoittautumaan Koli Shop Retkituvalla tai soittamalla puh. +358 (0)400 231 332 tai sähköpostilla info(at)feelkoli.fi.

Huomioitavaa: kävelymatka n. 1,5 km. Kävelemme kansallispuiston poluilla. Retkeläisten varustus omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet, lämpimällä säällä vesipullo.

Kuva: Näkymä Pieliselle

KESÄN 2019 TILAUSRETKET

Eikö takuulähtömme ajankohta sovi sinulle? Haluaisitko yksityisen retken omalle porukalle tai pitemmän retken? Ei hätää, teemme tilauksesta myös räätälöityjä retkiä alkaen yhdelle henkilölle!

Uinuvat vaarat – yöttömän yön retki Kolilla

Kuunnellaan ja tarkkaillaan yöpuulle vaipuvaa metsää, sen eläimiä ja auringon laskua. Opas tuntee hyvin paikallisen luonnon ja johdattaa ryhmän retken ajankohtana mielenkiintoisimmille paikoille – metsään kuuntelemaan lintuja, ahoille ihailemaan kukkia tai nuoreen metsään, jossa hirvet kulkevat. Etenemme rauhallista tahtia, joten valokuvaamiseen ja luonnon kokemiseen on aikaa. Tervetuloa kokemaan kesäyö kanssamme!

Retken lähtöaika sovitetaan niin, että auringonlaskun aikaan olemme parhailla katselupaikoilla. Esimerkiksi kun aurinko laskee klo 21, retken suositeltu lähtöaika on klo 19.

Saatavuus: 1.6.–30.9.2019

Hinta: 25 €/aikuinen, 10 €/lapsi (10–15-vuotias), 60 €/perhe (2+1-2). Alaikä 10 v.

Minimi- ja maksimihenkilömäärä: 1–20 hlöä

Kesto: n. 2,5 tuntia

Kävelymatka: n. 2,5 km kansallispuiston poluilla

Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa

Opastuskieli: suomi ja englanti

Varaukset: Varaa oma retkesi viimeistään 48 tuntia ennen toivottua retken ajankohtaa.

Huomioitavaa: alaikä retkelle on 10 vuotta. Retkeläisten varustus omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet, lämpimällä säällä vesipullo.

Lisätietoja ja varaukset: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukossa), Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, puh. +358 (0)400 231 332, sp. [email protected]

Kuva: Ihmisiä katselemassa Pieliselle auringonlaskun aikaan

Eväsretki upealle Mäkrävaaralle

Patikkaretki Kolin kansallispuiston sydämeen Mäkrävaaralle. Vaihtelevalla reitillä kuljemme halki metsien ja hoidettujen ahojen Mäkrävaaran avoimille kallioille ja suurelle siirtolohkareelle. Mäkrävaaralta avautuvat huikeat näköalat Kolin maisemiin kaikkiin ilmansuuntiin. Retken aikana syömme eväät nuotion ääressä Ikolanaholla (säävaraus) tai nautimme reppueväät maisemapaikoilla.

Saatavuus: 1.6.–30.9.2019

Hinta: 65 €/aikuinen, 35 €/lapsi (10–15-v.), 165 €/perhe (2+1-2). Alaikä 10 v.

Hintaan sisältyvät retkieväät: kahvi/tee, mehu, voileipä/suolainen muffini/vatruska tai muu perinneleivonnainen ja nuotiomakkara (säävaraus).

Minimi- ja maksimihenkilömäärä: 2–25 hlöä

Kesto: n. 4 tuntia

Kävelymatka: n. 4,5 km kansallispuiston poluilla. Retki on melko vaativa, reitillä on nousua ja laskua, mutta kävelemme rauhallisesti.

Opastuskielet: suomi ja englanti, saksaksi

Lähtö: Kolin kylältä Sale-kaupan pihasta (Kolintie 94, 83960 Koli) tai Peiponpellon parkkipaikka (Kotaniementie 30).

Varaukset: Varaa oma retkesi  viimeistään 72 tuntia ennen retken toivottua ajankohtaa.

Huomioitavaa: Retki alkaa Kolin kylältä Sale-kaupan pihasta, mistä siirrymme omilla autoilla oppaan johdolla reitin alkupisteeseen Peiponpellon parkkipaikalle. Retkeläiset voivat tavata oppaan myös Peiponpellon parkkipaikalla. Retkeläisillä tulisi olla omat säänmukaiset ulkoiluasut ja -jalkineet, vesipullo.

Lisätietoja ja varaukset: Koli Shop Retkitupa Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, puh. +358 (0)400 231 332, sp. [email protected]

Kuva: Retkeläiset

TALVEN 2020 TAKUULÄHDÖT

Lauantaisin 11.1.–28.3.2020 ja keskiviikkoisin 19.2., 26.2. ja 4.3.2020

Klo 11.30–13.30

Feel Koli lumikenkäretki

Retki lumikengillä Kolin maisemapaikoille, jääputouksille ja talviseen metsään. Talvielämysretkellä opas kertoo Kolista, aikaa on myös rauhalliseen luonnon tarkkailuun. Matkalla nautimme kuumaa juomaa.

Retki alkaa tutustumisella lumikenkiin ja tekniikkaan, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Retkelle voi myös tulla omilla lumikengillä, tällöin retken hinta on 20 € (lapset 10 €).

Hinta: aikuiset 30 €/hlö, lapset (10–12-v.) 15 €/hlö. Alaikä 10-vuotta. Hinta sisältää lumikenkien käytön, oppaan palvelut ja kuuman juoman.

Kesto: n. 1,5–2 tuntia

Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukon tiloissa)

Opastuskieli: suomi ja englanti

Ilmoittautuminen: retkeä edeltävänä päivänä klo 17 mennessä p. +358 (0)400 231 332 tai info(at)feelkoli.fi

Huomioitavaa: Osallistujilla tulisi olla omat säänmukaiset ulkoiluvaatteet sekä mielellään korkeavartiset kengät.

Lisätietoja: Koli Shop Retkitupa Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, puh. +358 (0)400 231 332, info(at)feelkoli.fi

Kuva: Näkymä Pieliselle

TALVEN 2020 TILAUSRETKET

Eikö takuulähtömme ajankohta sovi sinulle? Haluaisitko pitemmän tai lyhyemmän retken? Ei hätää, teemme retkiä tilauksesta alkaen kahdelle henkilölle!

Feel Koli lumikenkäretki

Lumikengäretki Kolin maisemapaikoille, jääputouksille ja talviseen metsään. Talvielämysretkellä paikallinen opas kertoo Kolista, aikaa on myös rauhalliseen luonnon tarkkailuun. Matkalla nautimme kevyen välipalan ja kuumaa juomaa.

Retki alkaa tutustumisella lumikenkiin ja tekniikkaan, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Retkelle voi myös tulla omilla lumikengillä. Retki tehdään tilauksesta, tilaus vähintään 48 tuntia ennen toivottua ajankohtaa.

Osallistujamäärä: min. 2 henkilö, max. 10 henkilöä

Hinta: aikuiset 55 €/hlö, lapset (10–12-v.) 25 €/hlö. Alaikä 10-vuotta. Hinta sisältää lumikengät retken ajaksi, oppaan palvelut, kuuman juoman ja välipalan, alv 10%.

Kesto: n. 2,5–3 tuntia

Matka: 2–3 km

Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukon tiloissa)

Opastuskieli: suomi, englanti, saksa ja ranska

Tilaukset: hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa p. +358 (0)400 231 332 tai info(at)feelkoli.fi

Huomioitavaa: Osallistujilla tulisi olla omat säänmukaiset ulkoiluvaatteet sekä mielellään korkeavartiset kengät.

Lisätietoja: Koli Shop Retkitupa Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, puh. +358 (0)400 231 332, info(at)feelkoli.fi

Kuva: Näkymä Pieliselle

Talvinen Kolin Maisemakierros

Talvinen kävelyretki Kolin kansallispuiston näköalapaikoille tehdään turvallisesti liukuesteillä. Retki tehdään ennakotilausesta alkaen kahdelle henkilölle.

Ammattikäyttöön suunnittelut, piikilliset liukuesteet laitetaan omien kenkien päälle. Retkellä vauhti on rauhallista ja ryhmällä on aikaa nauttia talviluonnosta. Paikallinen opas kertoo retken aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, sisältäen tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Retki tehdään tilauksesta, tilaus vähintään 48 tuntia ennen toivottua ajankohtaa.

Osallistujamäärä: min. 2 henkilö

Hinta: 22 €/hlö. Hinta sisältää liukuesteiden vuokran. Alaikä 10-vuotta.

Kesto: n. 1 tunti

Lähtö ja paluu: Koli Shop Retkitupa (Kolin luontokeskus Ukon tiloissa)

Opastuskieli: suomi, englanti, saksa ja ranska

Tilaukset: hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa p. +358 (0)400 231 332 tai info(at)feelkoli.fi

Huomioitavaa: Osallistujilla tulisi olla omat säänmukaiset ulkoiluvaatteet sekä mielellään korkeavartiset kengät.

Lisätietoja: Koli Shop Retkitupa Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli, puh. +358 (0)400 231 332, info(at)feelkoli.fi

Kuva: Näkymä Pieliselle
Teemme retkiä ryhmille kaikkina vuodenaikoina!